Mat og vin – 10 regler for samspill

Skape Harmoni

1.Vinen må inneholde minst like mye rundhet og sødme som maten

2. Det er viktig å finne viner som treffer rettens individuelle rikhet og sødme

3. Bittestoffer i mat & vin forsterker hverandre gjensidig

4. Retter med utpreget varm kryddersmak eller Chili, trenger vin med sødme for å dempe den brennende smaken

5. Retter med mye fett / fet mat, trenger vin med høyt syreinnhold

6. Vin må harmonere med maten

Syrlig vin og syrlig mat passer svært dårlig sammen, dette vil bare øke syren i smaksbildet

7. Kontrasterende smaker virker harmonerende

8. Maten må ikke overdøve vinen eller omvendt, bruk sundt vett

9. Ta hensyn til rettens totale smakskraft, ikke til hovedråvaren

10. Rødvin til fisk

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.