Urtegrillet lam med sesongens ristede rotgrønnsaker

Urtegrillet lam med sesongens ristede rotgrønnsaker

90 minuter 4 personer

Sesongens råvarer er et spennende utgangspunkt for denne delikate retten.

Saftig ytre file av lam som grilles i en herlig urteblanding av rosmarin, oregano og timian. Serveres med ovnsristene grønnsaker av nydelig sprø konsistens. Mye kan allerede forberedes dagen i forveien.

Slik gjør du det:

Lam: Sett ovnen på 100 grader. Lammefiletene pensles med rapsolje og brunes forsiktig i en stekepanne. Deretter legges kjøttet i et ildfast fat, strø over urtene og tilpass med salt. Sett i ovnen. Steketermometret skal vise 56 grader med ytterligere ca. 25 minutter i ovnen. Ta ut av ovnen og la kjøttet hvile og kjøles av. For å bevare saftigheten kan kjøttet pakkes inn i folie.

Rotgrønnsaker: Sett ovnen på 225 grader. Rens og skrell rotgrønnsakene, som deretter skjære i like store terninger. Alt utenom løken, legges i et ildfast fat. Hell over rapsolje og rør forsiktig. Settes i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut, rør og tilsett løken og settes i ovnen i ytterligere ca. 20 minutter. Tilsett salt og pepper etter smak og behag.

Siste: Lammefileten grilles lett i ovnen, til den er varm.

Servering: Serveres sammen med rotgrønnsakene og en enkel rødvin sky.

Ingredienser

Urtegrillet lam

  • 650 g. ytre file av lam
  • Havsalt
  • 2 ½ spiseskje hakkede urter (rosmarin, oregano og timian)
  • Rapsolje

 

Ristede rotgrønnsaker

  • 500 g. poteter
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 500 g. gulerøtter
  • 1 rødløk
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

Anbefalt drikke

Logg inn for mer info. angående anbefalt drikke som passer til maten
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.