Rå laks

Rå laks

40 minuter 6 personer

De fleste av oss har laks som en klar favoritt. Det spennende er at laksen kan tilberedes på uendelig mange måter.

Laksen kan enten spises stekt, ovnsbakt eller ganske enkelt rått – kanskje frister en tartar?

Laksetartar med fennikelsalat og etsragonolje

Slik gjør du det:

Laksetartar: Skjær laksen i små terninger og blandes med sukker, salt og nykvernet pepper. Skrell rødløken og skjær i små terninger. Fennikeltoppen hakkes grovt. Alt dette blandes med laksen. Tilfør sitronsaft, finrevet sitronskall og creme fraiche. Smakes til med litt salt og pepper. Laksetartaren anrettes på tallerken.

Fennikelsalat: Fennikelen renses og skjæres i løvtynne skiver, som videre marineres i en blanding av olje, salt og pepper. Pynt med erteskudd og legg fennikelsalaten på toppen av laksetartaren.

Estragonolje: Rør salt, pepper og estragon sammen med oljen og drypp forsiktig over retten.

Servering: Laksetartar med fennikelsalat og estragonolje revers umiddelbart til en skive ristet rugbrød – vel bekomme!

 

Ingredienser

Dette trenger du til 6 porsjoner:

  • 450 g. fersk laks (gjerne Salma)
  • Salt og pepper (gjerne nykvernet)
  • Toppen av en fennikel
  • ½ creme fraiche (38%)
  • Saften av en sitron
  • Finrevet skall av en sitron
  • 1 teskje sukker
  • Liten rødløk

Fennikelsalat

  • En liten fennikel (uten toppen)
  • Olivenolje
  • En pakke med friske erteskudd
  • Salt og pepper (gjerne nykvernet)

Estragonolje

  • 2 dl. rapsolje
  • Salt og pepper (gjerne nykvernet)
  • 10 spiseskjeer friskhakket estragon

Tilbehør

  • Ristet rugbrød

Anbefalt drikke

Logg inn for mer info. angående anbefalt drikke som passer til maten
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.