Sommer betyr grilltid, og grilling er gøy, enkelt og sosialt! Deilige og smaksrike middager nytes med familie og venner hjemme på terrassen, i hagen eller på hytta.
Rødt kjøtt, svin, kylling og pølser er nesten utelukkende en gjenganger til grillmåltidet.
Samme hvilken type kjøtt du velger, kreves det robuste rødviner. Det er sausene og tilbehøret som mest definerer hvilke rødviner som egner seg best.
Kjøttet blir gjerne røykpreget på grillen og en anelse svidd. BBQ-sausen er ofte sursøt og spicy. Med andre ord, kraftige smaker som trenger kraftige viner, med god fylde og en passe fruktsødme for hamle opp med det hele. Til lam eller okse passer rødvin laget på Shiraz druen. Til lysere kjøtt som kylling eller svin passer rødvin laget på Pinot Noir druen.
Her er noen forslag til rødviner laget på Shiraz og Pinot Noir!
Fisk og skalldyr
Hvit fisk som piggvar eller hellefisk er deilig å slenge på grillen i sommervarmen. Her vil det smake perfekt med en fyldig hvitvin med duft av nøtter og smør. En klassiker er en fyldig, fatlagret Chardonnay.
Her finner du noen forslag til hvitviner laget på Chardonnay.
Til skalldyr passer en syrlig og mineralsk hvitvin. Det er en mengde valgmuligheter, men hvitviner fra Burgund som for eksempel Chablis er vanligvis gode partnere til skalldyr.
Deilig, kaldt øl egner seg også godt til sommerens grillmat. Her finner du vårt utvalg innen øl.
Vi har også alkoholfrie og leskende alternativer som går fint til grillmaten.
Vann som S.Pellegrino og Acqua Panna bør man drikke rikelig av i sommersolen!