Drikkenes verden

STELLENBOSCHROBERTSONFRANSCHHOEK VALLEYSWARTLANDELGINCAPE TOWNPRETORIA

Sør-Afrika

Når man snakker om den «Nye Verden» i forbindelse med vin så er det lett å glemme at Sør-Afrika har drevet med vindyrking i over 350 år.

Landet er unikt i det at man kan presisere en eksakt dato når vinindustrien begynte: 2. februar 1659. Guvernøren Jan van Riebeek skrev i sin dagbok: «Today, praise be to God, wine was made for the first time from Cape grapes..»

Noen av de mest kjente distriktene for vinproduksjon er Stellenbosch, Franschoek og Robertson. Hva det angår druetyper, så dyrkes mange av de kjente europeiske druesortene som cabernet sauvignon, merlot, syrah, chardonnay, sémillon og sauvignon blanc, men den som kanskje er aller mest unik er Sør-Afrikas egne druetype pinotage. Pinotage er en kryssning av pinot noir og cinsault. Når druene kommer fra gamle «bush vines» holder disse vinene høy kvalitet med aroma av bjørnebær og moreller og relativt mye taniner. En annen typisk drue er steen som er det Sørafrikanske navnet på chenin blanc, som vi også finner i Loire-dalen i Frankrike.

Det meste av vinproduksjonen i Sør-Afrika ligger langs kysten og sentrert omkring Cape Town og Kapp Det Gode håp med Stellenbosch, kun 40 minutters biltur unna.

Distrikt i Sør-Afrika

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.