Drikkenes verden

CATALANIASOMONTANORIBERA DEL DUEROPRIORATRIOJAVALENCIAALICANTENAVARRARIAS BAIXAS DOJEREZMADRID

Spania

Det sies at Spania begynte med vinproduksjon allerede 3000 år f.Kr. og er i dag, ihvertfall overflate messige, verdens største vinland, selv om vinproduksjonen i seg selv er større i både Frankrike og Italia. Spania er hovedsakelig kjent for sine rødviner, og Rioja er landets mest kjente vin-region; her begynte man å produsere kvalitetsviner på slutten av 1800-tallet.

Vitikulturen i Spania er utviklet for å tilpasse seg det ekstreme klimaet som opptrer i regionene. Det tørre været i mange deler av landet reduserer trusselen fra meldugg og soppinfeksjon som rammer mange vinprodusenter, f.eks. i Frankrike. Men Botrytis cinerea (edelråte) utvikles også meget sjelden – derfor finner vi svært få eksempler på edelsøte viner i Spania. I de tørre delene av landet er trusselen tørke og utarmet jord. Dette har fått mange spanske vingårdseiere til å plante sine vinstokker meget spredt, slik at det vil være mindre konkurranse mellom vin plantene om de knappe ressursene.

Et system som mange bruker kalles macro real og innebærer at det skal være 2.5 m mellom hver plante i alle retninger. De vinområdene der det er nødvendig å tenke slik, ligger for det meste i sørlige og sentrale regioner, og har noen av de laveste vinstokk-tetthetene i verden – ofte mellom 900-1600 vinstokker pr ha. Dette er mindre enn 1/8 av vinstokktettheten som man f.eks. finner i Bordeaux og Burgund. Mange spanske vinmarker er dessuten temmelig gamle, og gamle vinstokker produserer mindre frukt.

I Spania er det registrert mer enn 400 vindruesorter, men det meste av vinproduksjonen skjer med 20 av dem, som f.eks. Tempranillo, Albariño, Garnacha, Palomino, Airén, Macabeo, Parellada, Xarel·lo, Cariñena og Monastrellt.

Distrikt i Spania

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.