Bordeaux

Frankrike

Bordeaux ligger sørvest i Frankrike, ca én time inn i landet, langs Garonne elven som har sitt utløp i Biscayabukta. Her produseres det mer topp-kvalitets viner enn i noen annen region, og de mest berømte produsentene eller Châteaux som de kaller seg her, representerer mindre enn 5% av den totale produksjonen i regionen. Bordeaux er den nest største vinregionen i Frankrike og 124 000 hektar vinmark er fordelt på 18 000 produsenter. Bordeaux er best kjent for sine røde viner selv om det også produseres fantastiske og lagringsdyktige både tørre og søte hvite viner basert på bla Sémillon og Sauvignon Blanc, utgjør disse bare ca 10% av total produksjon.

Bordeaux har maritimt klima, med lange varme somre, milde vintre og mye regn. Dette er ypperlige forhold for Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, i tillegg er Merlot en drue det dyrkes mye av i Bordeaux.

Bordeaux deles i to av elven Garonne, og venstresiden består av Médoc, nord for selve byen Bordeaux; området de aller fleste Grand Cru slottene befinner seg, og Pessac – Léognan til sør. Enda lenger sør finner vi dessertvin appelasjonene Sauternes og Barsac. På den høyre siden av elven finner vi bla St. Emilion og Pomerol, samt Entre- deux Mers som ligger mellom elvene Dordogne og Garonne.

Produkter fra Bordeaux

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.