Champagne

Frankrike

Det er kun musserende vin fra regionen Champagne i Frankrike som har lov til å markedsføres som champagne.

Denne vinen lages i dette distriktet og er et av verdens nordligste vinproduserende områder. Dette område ligger 10-15 mil nordøst for Paris rundt de store byene Reims og Epernay. Dette er Frankrikes nordligste vindistrikt, og preges av et marginalt klima. De lave temperaturene gjør at det er nesten umulig å produsere vin her. Det er imidlertid nettopp det kjølige klimaet kombinert med det spesielle jordsmonnet som gir champagnen den gode smaken. Jordsmonnet er fattig og kalkholdig.  En viktig faktor i tillegg til jordsmonnet er terrenger.  Her er det et terreng som består av svakt skrånende åsrygger og store underjordiske krittfjell.  Denne type terreng bidrar til å holde godt på vann og fuktighet. Det er veldig viktig for druene at terrenget holder på vann og fuktighet. Klimaet er i utgangspunktet lite egnet for druedyrking, da druene sjelden rekker å bli helt modne. Heldigvis for Champagne er basevin med høyt syrenivå en ettertraktet vare.

Det er laget Champagne i over 300 år og hemmeligheten er en annengangs gjæring på flaske, noe som er veldig spesielt og kostbar framstillingsmetode

Druetypene
I champagne tillates kun druetypene les mer om druetyper her Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier (de to sistnevnte er blå druer). Disse presses svært forsiktig for å unngå å sette farge på champagnen. Musserende viner kan lages av alle typer druer, og det brukes ofte typiske regionale sorter.

Område består av 32.084 ha vinmarker og de deles inn i ulike 5 områder.  Disse områdene heter: Montagne de Reims, Côtes de Blancs, Vallée de Marne, Aube og Côte de Sézane. Arealet er fordelt på 300 enkeltvinmarker (Crus). som benyttes er Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Menuier.

Våre produkter fra Champagne finner du her

Produkter fra Champagne

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.