Kunnskap

Ølskolen

Ølskolen

Her kan du lese mer for å utvide din egen kompetanse om øl.

 

Les mer →
Alkoholfritt

Alkoholfritt

Alkoholfritt Innen alkoholfri drikke finnes en verden av spennende produkter og smaker. Helse og sunnhet blir stadig viktigere, funksjonell drikke er på fremmarsj, trender fra andre markeder introduseres stadig raskere og forbrukerne får et bredere utvalg å velge fra. Solera tilbyr produkter innenfor de fleste kategorier og brukssituasjoner, så som...

Les mer →
Whisky

Whisky

Historien om skotsk whisky begynner i 1494. Skattejournaler fra dette året viser at ble destillert sprit på byggmalt ved Lindores klosteret i Fife. Munkene brukte den latinske betegnelsen aqua vitae (livets vann), men på folkemunne var navnet det gælisk uisge beatha. Man kan tenke seg hvordan dette gradvis har blitt trukket sammen til uisgebah og s...

Les mer →
Druetyper

Druetyper

Druer er den mest dyrkede frukten i verden. Det finnes mange tusen ulike typer druer som er enten grønne, røde eller blå men det er bare par hundre av disse som det lages vin av. Her finner du informasjon om de mest kjente vindruene.   ...

Les mer →
Vinskolen

Vinskolen

Hvilke glass? Hvilken temperatur? Må den dekanteres?

Les mer →
Vin og mat

Vin og mat

Et samspill mellom vin og mat er viktig og spennende.

Les mer →
Vår filosofi

Vår filosofi

Solera skal være det mest spennende og innovative drikkevareselskapet.

Les mer →
Pappvin

Pappvin

Bag-in-Box (pappvin) er svært populært i de nordiske land. Den store fordelen med denne emballasjetypen er hvor lett den er å ta med seg, uten at man trenger å bekymre seg for at noe skal knuse. Det er også enkelt å porsjonere ut vin, i tillegg til at det gir mindre CO2-utslipp. Historien bak pappvin. 20. april 1965 ble prosessen med tapping og pak...

Les mer →
Rosévin

Rosévin

Selve navnet rosévin har sine røtter i Frankrike og det franske språk, hvor rosé ganske passende kan oversettes til rosa. Vinen fremstilles av to ulike druetyper; blå og grønne. Den karakteristiske rosafargen kommer som et resultat av de blå druenes skall. Vinen må sies å kunne nytes alene, men er også ypperlig til mat. Med prinsippet om at mat og ...

Les mer →
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.