40 minuter
6 personer
De fleste av oss har laks som en klar favoritt. Det spennende er at laksen kan tilberedes på uendelig mange måter.
Laksen kan enten spises stekt, ovnsbakt eller ganske enkelt rått – kanskje frister en tartar?
Laksetartar med fennikelsalat og etsragonolje
Slik gjør du det:
Laksetartar: Skjær laksen i små terninger og blandes med sukker, salt og nykvernet pepper. Skrell rødløken og skjær i små terninger. Fennikeltoppen hakkes grovt. Alt dette blandes med laksen. Tilfør sitronsaft, finrevet sitronskall og creme fraiche. Smakes til med litt salt og pepper. Laksetartaren anrettes på tallerken.
Fennikelsalat: Fennikelen renses og skjæres i løvtynne skiver, som videre marineres i en blanding av olje, salt og pepper. Pynt med erteskudd og legg fennikelsalaten på toppen av laksetartaren.
Estragonolje: Rør salt, pepper og estragon sammen med oljen og drypp forsiktig over retten.
Servering: Laksetartar med fennikelsalat og estragonolje revers umiddelbart til en skive ristet rugbrød – vel bekomme!
Dette trenger du til 6 porsjoner:
Fennikelsalat
Estragonolje
Tilbehør