90 minuter
4 personer
Sesongens råvarer er et spennende utgangspunkt for denne delikate retten.
Saftig ytre file av lam som grilles i en herlig urteblanding av rosmarin, oregano og timian. Serveres med ovnsristene grønnsaker av nydelig sprø konsistens. Mye kan allerede forberedes dagen i forveien.
Slik gjør du det:
Lam: Sett ovnen på 100 grader. Lammefiletene pensles med rapsolje og brunes forsiktig i en stekepanne. Deretter legges kjøttet i et ildfast fat, strø over urtene og tilpass med salt. Sett i ovnen. Steketermometret skal vise 56 grader med ytterligere ca. 25 minutter i ovnen. Ta ut av ovnen og la kjøttet hvile og kjøles av. For å bevare saftigheten kan kjøttet pakkes inn i folie.
Rotgrønnsaker: Sett ovnen på 225 grader. Rens og skrell rotgrønnsakene, som deretter skjære i like store terninger. Alt utenom løken, legges i et ildfast fat. Hell over rapsolje og rør forsiktig. Settes i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut, rør og tilsett løken og settes i ovnen i ytterligere ca. 20 minutter. Tilsett salt og pepper etter smak og behag.
Siste: Lammefileten grilles lett i ovnen, til den er varm.
Servering: Serveres sammen med rotgrønnsakene og en enkel rødvin sky.
Urtegrillet lam
Ristede rotgrønnsaker