De fleste druene høstes i kasser á ca. 20 kg. og helles deretter i pressen hvor de blir skånsomt knust. En del Pinot Noir presses og forblir med skallkontakt i temperaturstyrte tanker ved 10° C i 12-24 timer. Resten av mosten gjøres i ståltank ved lav temperatur (18-20° C) og når gjæringen er ferdig, ligger vinen på gjærcellene til våren. I mai gjennomgår vinen en annengangs gjæring i flasken etterfulgt av en modningsperiode i kontakt med gjæren, i kjølige og mørke kjellere (Classic Champagne Method Sparkling Wine).
Artikelnummer | 7929301 |
---|---|
Årgang | 2017 |
Volum | 75 cl |
Type | Musserende |
Produsent | Fontanafredda → |
Importør | STB |
Pris | 399,94 kr |
Druetyper | 70 % Pinot Noir , 30 % Chardonnay |
Karakteristikk: En myk rosa farget musserende vin. Dufter av appelsin blomst, granateple, bitre appelsiner og svarte plommer, avsluttes med ingefær, muskatnøtt, lavendel, basilikum og vanilje. Boblene er fine og vedvarende i munnen med balansert syre. Mineralsk med en sitruspreget avslutning.
Lagring: 3 år på bunnfall før degorsjering.
Alkohol: 12.5 %
Sukker: 5,8 g/l
Syre: 7,24 g/l
Holdbarhet: Konsumklar men kan lagres i noen år
Serveringstemperatur: 10-12° C
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her