Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Busije er laget av 100% Barbera fra Busije, en enkeltvinmark (climat) innen Bussia MGA i Monforte d'Alba. Busije ligger på 300-350 m oh med sør-østlig eksponering og kalkrik leire-mergeljord med innslag av sandstein. Dette gir viner med intens fruktkarakter, renhet og eleganse. Vinmarkene her har vært dyrket siden 1970-tallet og leverer faste tanniner og god friskhet. I denne vinen kombineres Busijes tydelige terroirpreg med tradisjonell Barbera-stil, noe som gir en kraftfull og allsidig vin.
Artikelnummer | 955402 |
---|---|
Årgang | 2023 |
Volum | 37 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | Giacosa Fratelli Snc → |
Importør | DIV |
Pris | 111,43 kr |
Druetyper | 100% Barbera |
Karakteristikk: Dyp blårød.Ungdommelig aroma preget av modne bær, innslag av urter, trekrydder, litt mandel og skogbunn. Saftig, frisk og fruktig med preg av kirsebær og bringebær, grønn urt, mandel og krydder, god fylde.
Lagring: 10 måneder på store franske eikefat (60 hl og 30 hl)
Alkohol: 13 %
Sukker:< 3 g/l
Syre: 5,3 g/l
Holdbarhet: Konsumklar, men kan lagres i opp til 7 år.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her