Denne BiBen har på kort tid blitt en favoritt hos pressekorpset, såvel som vinmonopolansatte og forbrukere - og gikk rett inn i basis under testlanseringen. Vinen er laget i en generøs, fruktig og frisk stil med forsiktig tanninstruktur, slik at den kan konsumeres uten mat, men allikevel har strukturen til å møte mange matretter. Med barbera som hoveddrue kan det sies at vinen er matvennlig og det er duket for det meste av tomatbaserte retter, lyst kjøtt og enklere retter av rødt kjøtt. Naturlige valg er pasta, pizza og risotto, til og med lett spicy mat, for eksempel meksikansk eller ikke for intense indiske retter.
Artikelnummer | 15091906 |
---|---|
Årgang | 2023 |
Volum | 300 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | OMA Vin AS → |
Importør | OMA |
Pris | 515,00 kr |
Druetyper | Barbera , Nebbiolo , Dolcetto |
Karakteristikk: Dyp rødblå.Fruktig og ungdommelig, preg av moden kirsebær, morell, litt bjørnebær, krydder og blomst. Saftig med god fylde og friskhet, preg av kirsebær, bringebær, litt mandel, krydder og urter.
Lagring: Lagres og modnes i sement, ståltank og eldre borti for Nebbiolo.
Allergener: Sulfitt
Alkohol: 13 %
Sukker: 1,9 g g/l
Syre: 6,2 g/l
Holdbarhet: Bør ikke lagres
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her