Amarone er en nobel vin laget av kun de beste druene, håndplukkede og ligget til tørk i kasser mellom 3 og 4 måneder, den såkalte "appassimento"-metoden. Prosessen konsentrerer sukkeret fra 25% til 30% av mosten og setter også i gang andre naturlige kjemiske endringer inne i druene. De tørkede druene blir så omdannet til en konsentrert masse av skall og juice og gjærer langsomt i 15-20 dager. Juicen blir så separert fra skallene og overført til store ståltanker hvor den malolaktiske gjæringen fullføres. Dernest ligger vinen på fat i flere måneder før den er klar for salg.
Artikelnummer | 4612201 |
---|---|
Årgang | 2021 |
Volum | 75 cl |
Type | Rødvin |
Produsent | Cantine di Verona - Cantina Valpantena → |
Importør | EAE |
Pris | 329,94 kr |
Druetyper | 70% Corvina , 15% Corvinone , 15% Rondinella |
Karakteristikk: Intens rubinrød farge med hint av granat. Aroma av moden rød frukt, hint av skogsbær, lakris og vanilje. Velbalansert med smak av tørkede frukter med en behagelig struktur og silkemyk finish.
Lagring: Fatlagret i mellom 15 - 18 måneder. Eiken som benyttes er forsiktig toasted for en mer delikat touch av fat. Det benyttes noe barrique og noen større fat, tonneaux.
Alkohol: 15 %
Sukker: 6,5 g/l
Syre: 5,6 g/l
Holdbarhet: Konsumklar, men kan lagres i opp til 10 år.
Serveringstemperatur: Serveres ved 18 grader
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her