Domaine Lafage

Frankrike/Languedoc-Roussillon

Etter et tiår som konsulent og rådgiver for kjente vinmakere slo Jean-Marc Lafage og hans kone seg ned i Roussillon i Sør Frankrike i 1996. Han etablerte seg først som rosè - produsent med Domaine Miraflors. Etter stor suksess kjøpte han opp ytterligere vinmarker. Noen av vinmarkene ligger kun kilometer fra middelhavet mens andre ligger i fotendene av Pyreene med høyde over havet på rundt 400 meter. Her ligger hans beste vinmarker i et kjølig klima.

På grunn av sin nærhet til havet er store deler av vinmarkene sammenpakket leire. Mens de høyere plasserte vinmarkene domineres av en steintype som kalles schyst. Klimaet er tørt og skrint.

Lafage driver jordbruk etter økologiske prinsipper eller med en fornuftig tilnærmong til kombinasjon vinmaking og naturen rundt. Vinene domineres av druene Grenache (Blanc, Gris & Noir), Syrah, Mourvedre, Carignan, Marsanne, Roussanne og Chardonnay. Vinmarkene er i hovedsak over 50 år gamle. Druene plukkes for hånd. I hovedsak anvendes rustfritt stål for gjæring av hvite viner og sementtanker for de røde. Mens et lite antall av vinene blir gjæret på små franske eikefat.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.