Pelassa ble etablert i 1960 av Mario Pelassa. Vinhuset ligger i Borgata Tucci, et høydedrag i utkanten av Montà d`Alba, som er en del av Roero. Montà d`Alba ligger ca 20 km fra La Morra eller 40 km fra Torino.
Pelassa sin eiendommen er på ca 12ha, hvorav 8ha er beplantet med Barbera, Nebbiolo og Arneis.
Mario og hans kone Maria Teresa Viglione drev vinhuset mer eller mindre alene frem til år 2000, da deres to sønner David og Daniele tok del i den daglige driften av familieselskapet. Daniele styrer det meste i kjelleren, mens David og Mario styrer vinmarkene.
Vinmarkene til Pelassa ligger noe spredt og Barbera d`Alba San Pancrazio kommer fra flere vinmarker rundt kirken San Pancrazio. Snittalder på Barbera vinstokkene er 20 år og de fleste er plantet mot sør-øst, mens en mindre del er plantet mot vest.
Gjennomsnittlig utbytte i Barbera vinmarkene rundt San Pancrazio er ca 55-60 hl/ha.
Tanaroelven deler kjerneområdene i Piemonte hvor Langhe ligger syd for elven, mens Roero ligger nord-vest for elven. Jordsmonnet i Roero er betydelig mer sannholdig og gir viner med stor fruktighet og eleganse. Roero lå lenge i skyggen av sin storebror i syd, men siden begynnelsen av 1980 tallet har mange kvalitetsprodusenter som Pelassa, Matteo Correggio og Malvira bevist at vinene står seg godt i konkurranse med de mer kjente vinene fra Langhe.