The Sadie Family
Sør-Afrika/
«South Africa’s top winery of the year 2018» - kåret av ekspertpanel bestående av 27 vinbransjeinnsidere fra både Sør-Afrika og internasjonalt. Selv om Eben Sadie etter hvert kan betraktes som Sør-Afrikas ubestridte vinstjerne, tilhører han fortsatt den unge, entusiastiske generasjonen sørafrikanere som siden oppløsningen av Aphartheid har vart med å bygge opp landets vinindustri.
Det var Spice Route-vinene (et samarbeid med Charles Back fra Fairview) som for alvor gjorde Eben kjent i en videre krets. I 1999 etablerte han sin egen vingård i Swartland, og hans første årgang ble lansert i 2000.
Tjue år etter jobber han med 24 hektar fordelt på 53 forskjellige parseller, med druer som Syrah, Mouvedre, Chenin Blanc, Viognier, Carignan, Cinsault, Marsanne, Chardonnay osv. Vinifikasjon og vinmarksarbeid er dels ekstremt kvalitetsfokusert og dels preget av så lite mekanisk og menneskelig påvirkning som mulig, kun ment til å fremme terroiret i vinmarken.