Vinho Verde

Portugal

Vinho Verde er den største vinregionen i Portugal. Området ligger i den kjølige og grønne nordvestlige delen av landet, altså på nordsiden av byen Porto og opp mot grensen til Spania.

Klimaet varierer betydelig i Vinho Verde-regionen, og dette gjenspeiles i de ni sub-regioner, hver oppkalt etter elver eller byer: Monção og Melgaço, Lima, Cávado, Ave, Basto Sousa, Baião, Paiva og Amarante.

Druene som dyrkes varierer også mellom disse regionene. Alvarinho finnes hovedsakelig i Monção og Melgaço. Nedbøren her er lavere og om sommeren er temperaturene betydelig høyere enn i resten av regionen. I dette mikroklimaet gir Alvarinho druen fyldige, litt feite, tørre og friske viner med lang ettersmak, som kan minne om både Sauvignon Blanc og Chardonnay.

Sør for Monção og Melgaço finnes regionene Lima, Cávado og Ave. Hoveddruen her er Loureiro, men det finnes også Pedernã (eller Arinto) og Trajadura. Vinene her er vanligvis friske og aromatiske, ofte med et snev av sitrus og blomster. Loureiro gir gjerne ganske lette viner med et friskt og fruktig preg av grønt eple og sitron, som kan minne om Riesling.

Regionen domineres ellers av lette, perlende, fruktige og friske hvitviner i ulike sødmegrader.

Produkter fra Vinho Verde

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.