Andre hvitvinsdruer

Det finnes veldig mange andre hvitvinsdruer som blir dyrket i de forskjellige vinregionene i verden.  Vi har valgt å nevne noen få i tillegg som er viktige hvitvinsdruer. Disse druetypene er også med på å skape fantastiske viner i ulik smak, duft og farge.

Chenin Blanc er en hvitvinsdruer som bør nevnes.  Dette er en mye brukt hvitvinsdrue som gir ofte svært gode viner med mye syre. Den er også vanlig i California og Sør-Afrika.  I Sør-Afrika blir den kalt Steen. Vinene blir vanligvis friske, med aroma av marmelade, eple og nøtter. Den brukes også i søte viner dersom den angripes av edelråte.

Muscat er aromatisk hvitvinsdrue og velegnet både som vindrue så vel som spisedrue. Den benyttes som tørre og hvite druer i hele verden. Fra Østerrike finner man Grüner Veltliner.  Av denne druetypen, lages det alt fra supre kvalitetsviner til enkle bordviner.   Italia har en spennende hvitvinsdrue fra Marche-regionen – verdecchio.  Dette blir viner med fylde, syre og  karakter.

Spania har en syrlig og fet toppdrue – Albariño, dyrkes i Galicia Rias Baixas området, nord vest i Spania. To druer som er kjent fra Alsace – Gewürstraminer og Pinot Gris, lager krydret, aromatiske viner med mye kraft.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.