Chardonnay

Chardonnay er i dag verdens mest etterspurte hvitvinsdrue.

Denne druetypen vokser villig de fleste steder og er lite kresen på jordsmonn og klima. Chardonnay trives i alle verdensdeler; det er dette som gjør druen så populær.

Chardonnay var navn på en landsby syd i Burgund som eksisterte for flere millioner år siden.  Helt tibake til ca. 3200 år før Kristus hadde landsbyen tegn på sivilasjon. Navnet stammer fra ordet «chardon» og betyr øde landskap.   Dette har opprinnelse fra et jordsmonn i Burgund.

Chardonnay er nøytral i aroma alene, men tar lett opp smak av sitt miljø.  Denne druen lager noen av verdens beste tørre viner, har fin fylde og rikhet og en bløt, rund karakter med høyt alkoholinnhold. Fremstillingsmetode avgjør også i stor grad hvilket smaksbildet vinene gir.  Den kan bære alt fra fresh og crisp til fyldig og kompleks med aromaer som eple, sitrus, nøtter og mineraler. Denne druetypen tåler lang lagring, spesielt viner fra Chablis og sentral- burgund.

Typiske trekk:

Vi har et stort utvalg av viner på Chardonnay fra hele verden.

Bourgogne Chardonnay

I dag er Bourgogne Chardonnay en vin laget på Chardonnay druen og har sin opprinnelse i Burgund.  Vinene er lette og friske med typeriktig karakter.  Vinene kan lagres både på eikefat og ståltank.  Bourgogne Chardonnay passer godt som aperitiff, til fisk samt til skalldyr eller salater.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.