Drikke til påskelammet

Hva skal man drikke til påskelammet?

Påsken er like om hjørnet, og for mange av oss står lammestek på menyen. Vi nordmenn spiser faktisk tre ganger så mye lam i påsken som ellers i året.

Lam krever viner med personlighet og modne tanniner. Tanniner jobber godt med proteinene i lammemåltidet. I tillegg krever hvitløk og rosmarin vin med god fruktighet.

Rødvin
En deilig Bordeaux er aldri feil til påskelammet. En klassisk Bordeaux har god fylde, markant tørrhet og tydelige tanniner. De finnes også økologisk Bordeaux tilgjengelig på Vinmonopolet. En kraftig spanjol fra Rioja hamler også godt opp med lammekjøttet, da spesielt Reserva eller Grand Reserva. Viner fra Rioja har ofte innslag av fatkrydder, røde frukter og vanilje.

Fyldige viner fra syd i Portugal, rundt Lisboa, er godt egnet til lam. Gjerne viner laget på druen Castelleao, også kjent som Periquita-druen.

Hvitvin kan være et godt alternativ til påskelammet. En tysk hvitvin, spesielt riesling fungerer fint.

Øl
For deg som helst ønsker øl til maten, passer øltyper med høy bitterhet, som blant annet i original pilsner eller IPA, utmerket til påskens lam.

Skal du ha et glass å nyte før maten, er rosévin i påskesolen ikke å forakte. Rosévin er perfekt som aperitif, et glass i solveggen på hytta eller hjemme på terrassen. Les mer om rosévin her.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.