Grillvin

Grillvin

Sommer og sol er grilltid. De fleste forbinder grilling med hyggelig sosialt samvær, enten hjemme på terrassen, i parken, ved stranden, til små lag eller store selskaper. Stort sett alt kan grilles – og mye spennende drikke passer selvsagt til. Her er noen tips til passende grillvin.

Grillvin – hva bestemmer utvalget?

shutterstock_75447211

Hva folk velger å grille kan være så mye, men rødt kjøtt, svin og kylling er nesten utelukkende en gjenganger, og noen sverger til fisk og skalldyr.

Grønnsaker som mais, sjampignoner, squash og tomater, samt poteter er noe de fleste av oss har som tilbehør. Ulike former for salatblandinger følger med nesten hver gang.

Som alltid er det sauser og krydder som bestemmer utvalget av passende drikke.

Her kommer vi med forslag til drikke til ulik grillmat.

Grillvin til kjøtt – er robuste rødviner!
Samme hvilke type kjøtt som velges, kreves robuste rødviner. Som vi har nevnt er det sausene og tilbehøret som mest definerer hvilke rødviner som passer best å drikke.

Kjøttet blir gjerne røykpreget på grillen og en anelse svidd. Barbecue sausen er ofte sursøt og spicy. Med andre ord, kraftige smaker som trenger kraftige viner, med god fylde og en passe fruktsødme for å hamle opp med alt sammen. Til lam eller okse passer rødvin laget på Shiraz druen. Til lysere kjøtt som kylling eller svin passer rødvin laget på Pinot Noir druen.

Her kan vi foreslå rødviner laget på Shiraz og Pinot Noir!

Grillvin til fisk og skalldyr – krever fyldige hvitviner!
Dersom valget er hvit fisk som piggvar eller hellefisk, smaker det perfekt med en fyldig hvitvin med dufter av nøtter og smør. En klassiker er en fyldig fatlagret Chardonnay.

Til skalldyr kan valget falle på en syrlig og mineralsk hvitvin. Det er en mengde valgmuligheter, men hvitviner fra Chablis i Frankrike er vanligvis gode partnere til skalldyr.

Her er forslag til hvitviner fra Chablis!

Vann som S.Pellegrino og Acqua Panna bør man drikke rikelig av i sommersolen!

God fornøyelse i valg av grillvin, og riktig god sommer!

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.