Hummer og champagne

Det er få saker som stråler eksklusivitet som champagne. Navnet i seg forbinder vi med høy kvaliet. Denne musserende vinen framstilles fremst på tre ulike druer, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Druene kan blandes seg i mellom eller holdes enkelt for seg.

Champagne begynte sin produksjon under år 1650 på samme måte som vi kjenner til vinen idag. Men før den tid var Champagne ett område der man produserte rødvin uten mussering. Det er fremst munken Dom Pèrignon som anses idag være skaperen av Champagnes musserende vin. Man tror at de første musserende vinene kom fram av ubevisst da de sparte vinene over vinteren og de begynte å gjære igen under våren.

Champagne tas fram på det såkalte «Champagne metoden«, mèthode champenoise eller mèthode traditionelle med at man framstiller en base vin. Deretter buteljeres vinen med gjærekstrakt dermed startes en andre gjærings prosess i flaskene. Under denne tiden – 15 måneder eller lengre – skapes bobblene.

Hummer og Champagne

Hummer er en klassisk delikatesse, den serveres alltid kokt: ofte hel eller halv og deretter ovnsgratinert, eller som hummersuppe. I likhet med andre skalldyr bør hummeren spises fersk.

Hvitvin til hummer

Det finns flere viner og druesorter som passer til hummer som Cava, Crèmant og Prosecco samt viner av druen Chardonnay, Pinot Blanc och Sauvingnon Blanc. Det er alltså de hvite vinene som passer skalldyrs rettene best i forhold til de røde vinene som har høye nivåer av tanniner, og på tross at man nyter av ett godt glass røtt til en fin stek, så kan joden i hummerkjøttet kollidere med tanninene. Om man skulle drikke rødvin til hummer skulle du oppleve en sterk metall smak, og få en nærmest uspislig opplevelse.

Men det absolutt beste valget av vin til skalldyr spørr du meg er Champagne. De fruktige og lette smakene framhever hummerens lette smaker uansett hvordan den har blitt tilbredt.

Om jeg får velge syntes jeg hummer er som best når den er gratiner, og helst med ett kalt glass champagne till. Om jeg får velge skulle jeg ta Rosèchampagne.

Link til våre produkter

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.