Portvin

Hva er portvin?

Portvin er produsert i Douro-regionen i Portugal. Vinen som blir produsert blir «forsterket»; det vil si tilsatt en druebrennevin, for å avbryte gjæringsprosessen. Ved å gjøre dette økes alkoholgraden uten at all druesukker forgjæres. Den blir da søtere og mer alkoholsterk (ca. 15-19%), Vinen blir så lagret og modnet, ofte i lengre tid på fat. Portvin er blant de mest lagringsdyktiges vintypene som finnes.

Fakta om Portvin

Hvor lenge holder en åpnet portvin?

Beskrivelse

White Portvin kommer fra grønne druer. Den er gylden og finnes i søte og tørre utgaver. De tørre utgavene brukes som aperitif.
Ruby Yngste type portvin, kun lagret to–tre år på  store 10-30.000 liter fat.  Begrenset tilgang til okysgen, som gir vin stor fruktighet. Laget av ung druer. KOPKE er en av de ypperste i sin klasse.
Tawny Har vært lagret i mange år på fat, og er oftest en blanding av flere årganger. De vanligste kategoriene er 10, 20, 30 og 40 år gammel. Dette er riktignok kun et «gjennomsnittstall», og henviser mer til stilen enn nøyaktig lagringstid. Rødbrun farge, de eldste er brunere.
Colheita Årgangsmerket Tawny fra ett spesielt bra år. Lagret minst syv år på fat. KOPKE tapper ved bestilling. 1975 er tappet i 2014.
Late Bottled Vintage Også fra én årgang, men vinen lagres lengre på fat enn Vintage portvin. Den er derfor oftest drikkeklar når den kommer på markedet.
Vintage Portvin fra ett enkelt år, lagres i kort tid på fat. Modner videre på flaske og kan gjerne lagres i flere titalls år. Mørkere på farge enn tawny.
Vintage Character Finere Ruby, lagret fire–fem år på fat. Denne termen er nå forbudt å bruke.

Link til våre produkter

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.