Metodo Ancestrale er den eldste kjente metoden å lage musserende vin på. Prosessen har mange navn, bl.a. pétillant naturel. Teknikken innebærer at væsken tappes på flaske før førstgangsgjæringen er avsluttet. Man fanger da dioxide-gassen i flasken, som igjen skaper et sluttprodukt med fine bobler. Mange Metodo Ancestrale-viner selges ufiltrert, som etterlater en noe uklar musserende vin med gjenværende sedimenter. Noen liker å riste flasken før servering for å blande sedimentene inn i vinen, men andre foretrekker å skjenke forsiktig og la sedimentene bli igjen i flasken. Metodo Ancestrale-produkter gjenkjennes ofte på korken, som er en kronekork som på ølflasker, men "champagnekork" brukes også.
Artikelnummer | 14167101 |
---|---|
Årgang | 2020 |
Volum | 75 cl |
Type | Musserende |
Produsent | BOTTEGA → |
Importør | EAE |
Pris | 174,94 kr |
Druetyper | 90% Prosecco , 10 % Moscato |
Karakteristikk: Strågul farge, noe "cloudy". Hint av frukt på nesen, som så utvikler seg til mer komplekse aromaer av gjær og brødkrumme. Tørr og behagelig med velbalansert syre og god lengde.
Alkohol: 10 %
Sukker:< 3 g/l
Syre: 5,75 g/l
Holdbarhet: Bør ikke lagres
Serveringstemperatur: 8 grader
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her