Chenin Blanc

Chenin Blanc er en fransk hvitvindsrue. Den står bak noen av verdens beste viner.

Chenin Blanc er som regel svært frisk og kan ha aromaer av eple, kvede, marmelade, fløte og nøtter. Et karakteristisk trekk for druen er at den utvikler mye syre, samt er svært mottakelig for edelråte. Loire vil sies å være Chenin Blancs viktigste region, men Sør-Afrika og California dyrker også mye av druesorten. I den kjøligere Loire-dalen i Frankrike kan modenheten til druen være så ujevn at de vanligvis velges for hånd. Druen gir alt fra tørre til svært søte viner. De har alltid flott syre med en kompleks av mandel og sitruspreget aroma. De søteste vinene er mer eksotiske og honningpregede.

Til mat vil en tørr Savenniers og vouvray er ofte smaksrike nok til å takle rike fiskeretter, kjøtt og skalldyr. De halvtørre vinene passer godt til asiatisk mat eller ost. Når det kommer til dessert, så er det søteste vinene en dessert i seg selv.
I Vouvray er tørre stiler av Chenin Blanc merket som «Sec», og i Sør-Afrika finner du vanligvis en søthetsindikator på vinetiketten. Disse vinene er mager, mineralsk og noen ganger litt røykfylt.
Aromatisk og «Off-Dry»: Dette er den frodige stilen av Chenin som lukter som en bukett med blomster og pære. Denne stilen er uten tvil den mest populære over hele verden.
Den søteste dessertvinstilen finnes hovedsakelig i Loire-dalen i Frankrike, inkludert regionene innenfor Côteaux du Layon, eller viner merket «Moelleux».

Våre produkter

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.